16ο Παιδικό Κυνήγι Θησυαρού Δήμου Μυλοποτάμου: Το μαγικό υφαντό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στα Πλευριανά Δ. Μυλοποτάμου.

Η ιστορία του κυνηγιού συνδέεται μ’ ‘ενα θρύλο της περιοχής που αναφέρεται σε μια φυσική πηγή των Πλευριανών με την ονομασία Κουτσαντώναινα.

Η νεράιδα της Κουτσαντώναινας, ξακουστή υφάντρα, ύφαινε το μαγικό υφαντό της και τραγουδώντας έκανε τις πηγές ολόκληρης της Κρήτης να κυλάνε.

Οι άνθρωποι της περιοχής ήταν χαρούμενοι για το μεγάλο αγαθό, το νερό, που τους χάριζε η νεράιδα και αυτή την χαρά ζήλεψε ο μοχθηρός νάνος και έκλεψε το μαγικό υφαντό.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα “ΝΙΚΗΤΕΣ” από την Κάλυβο, όπου κατάφερε να λύσει πρώτη όλους τους γρίφους και να παραδώσει το Μαγικό Υφαντό πίσω στην ξακουστή νεράιδα της Κουτσαντώναινας.

Η ομάδα μας καθιέρωσε για το φετινό παιδικό κυνήγι τη “Χρονοκάψουλα Φιλίας” με την προσδοκία να γίνει θεσμός. Οι ομάδες των παιδιών που συμμετείχαν στο κυνήγι έδωσαν ζωγραφιές που είχαν μορφή πάζλ εκφράζοντας μέσα από αυτές τις σκέψεις τους για τη φιλία.

Η χρονοκάψουλα θ΄ ανοίξει μετά από δέκα χρόνια με την παρουσία των σημερινών συμμετεχόντων στο κυνήγι και θ’ ανανεωθεί με τις ζωγραφιές των νέων κυνηγών.

Στόχος μας οι αξίες όπως φιλία, σεβασμός, αγάπη, καλοσύνη να γίνουν μηνύματα ζωής για τους μικρούς μας φίλους κυνηγούς.

Η ομάδα «Στραβά Κουλούκια»  θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στα Πλευριανά και τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση.

Ευχαριστούμε επίσης τους συνοδούς που φρόντισαν για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στα Πλευριανά .

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα παιδιά έδειξαν εξαιρετική συμπεριφορά και αγωνίστηκαν με συνεργατικότητα ,άμιλλα και όχι ανταγωνισμό.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για την συνεργασία μας, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ, τους συγχωριανούς μας για την πολύτιμη βοήθεια τους και όλους όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση του παιχνιδιού.

Κοινοποιήστε και δείξτε μας την αγάπη σας: