10ο Κυνήγι Θησαυρού 2012 – ΚΕΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Οι πρώτες αναρτήσεις για το παιχνίδι από τους διοργανωτές έγιναν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ευχόμενοι με μια παραλλαγή της Αφίσας Χρόνια Πολλά.

Διοργανώτρια ομάδα: Boudalia

Νικήτρια ομάδα: Θαλασσοβρεγμένοι

Η κληρονομιά του θείου Μανούσου

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι με διοργανωτές τα Boudalia είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν οι κυνηγοί του Μυλοποτάμου που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στο τριήμερο [ 3-5 Φεβρουαρίου 2012] διεξαγωγής του. Οι 13 ομάδες που συμμετείχαν είχαν την δυνατότητα να παίξουν, να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής τους.

To παιχνίδι ξεκίνησε μέρες πριν από το διαδίκτυο, με την επίλυση τεσσάρων γρίφων, με νικήτρια ομάδα των Χουμεριανών Ιχνηλατών.  

Κανόνες Διαδικτυακού Παιχνιδιού

Οι κανόνες του διαδικτυακού παιχνιδιού είναι απλοί.

Το παιχνίδι θα έχει διάρκεια 4 βδομάδες.

Συνολικά θα ανέβουν 4 γρίφοι.

Ο γρίφος θα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα στις 19:10 στο παρών γκρουπ.

Η λύση θα δίνεται την επόμενη μέρα, στις 19:10 το απόγευμα, μέσω του γκρουπ.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μόνο δύο απαντήσεων, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις απαντήσεις σας.

Απαντάμε μόνο ηλεκτρονικά: στο e-mail της ομάδας: Boudalia@windowslive.com

Θα ισχύει σύστημα βαθμολογίας ανάλογα με την ώρα που θα δώσετε την σωστή απάντηση, και από τη συγκεντρωτική βαθμολογία θα προκύψουν οι νικητές του παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα:

ΔΕΥΤΕΡΑ   19:10 – 19:20 = ΠΟΝΤΟΙ 10

ΔΕΥΤΕΡΑ   19:21 – 19:30 = ΠΟΝΤΟΙ   9

ΔΕΥΤΕΡΑ   19:31 – 19:40 = ΠΟΝΤΟΙ   8

ΔΕΥΤΕΡΑ   19:41 – 19:50 = ΠΟΝΤΟΙ   7

ΔΕΥΤΕΡΑ   19:51 – 20:00 = ΠΟΝΤΟΙ   6

ΔΕΥΤΕΡΑ   20:01 – 20:10 = ΠΟΝΤΟΙ   5

ΔΕΥΤΕΡΑ   20:11 – 20:20 = ΠΟΝΤΟΙ   4

ΔΕΥΤΕΡΑ   20:21 – 20:30 = ΠΟΝΤΟΙ   3

ΔΕΥΤΕΡΑ   20:31 – 20:40 = ΠΟΝΤΟΙ   2

Απαντήσεις  μετά το πέρας του χρόνου δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι ομάδες που θα απαντήσουν λάθος παίρνουν 1 πόντο για την συμμετοχή

και όσες δεν απαντήσουν 0 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα θα παίξει μεγάλο ρόλο όπως επίσης και ότι τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι  η τελική κατάταξη θα παίξει ρόλο και στο 10o Κυνήγι Θησαυρού του 2012.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσουν τα περισσότερα 10άρια, ή 9άρια κ.ο.κ, που θα έχουν συγκεντρώσει οι ισόβαθμες ομάδες.

Καλή επιτυχία από τα BOUDALIA.

Απάντηση 1ου Διαδικτυακού Γρίφου: Ο Μικρός Νικολάκης γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου έτος δίσεκτο, οπότε είχε τυπικά μόνο 5 φορές γενέθλια. Οι 5 καταθέσεις του ποσού αυτού μας κάνουν 734 ευρώ περίπου.

Απάντηση 2ου Διαδικτυακού γρίφου.

Ο υπάλληλος για να βρει τις ηλικίες ήθελε και άλλα στοιχεία, εκτός το γινόμενο και το σύνολο τους, οπότε οι ηλικίες είναι 2, 2 και 9 γιατί είχε μια μεγάλη κόρη. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας.

Η συνέχεια δόθηκε στον χορό του κυνηγιού την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο κέντρο Σάλα κοντά στο Πάνορμο. Το θέμα της βραδιάς ήταν dancing with the stars και εκπρόσωποι των ομάδων χόρεψαν με χορευτές από την διοργανώτρια ομάδα Boudalia. Μετά το τέλος του χορού ο ανιψιός του Μανούσου Κουρουπάκη, Ιωσήφ Κουρουπάκης ανέβηκε να βραβεύσει τους νικητές του χορού. Εκεί του επιφυλάχτηκε μια μεγάλη έκπληξη . Ο νοτάριος Στυλιανός Γκαροτζάκης και η μάρτυρα Παρασκευή Χακλάκη του ανακοίνωσαν το θάνατο του θείου του Μανούσου Κουρουπάκη με ένα βίντεο από την καταγραφή της διαθήκης του.

Του ανακοινώθηκε επίσης ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος, όμως για να περιέλθει η περιουσία στην κατοχή του πρέπει να περάσει κάποιες δοκιμασίες, για να βρει το κρυμμένο θησαυρό. Ο Ιωσήφ  με το να λείπει πολλά χρόνια στην Γερμανία και να μην γνωρίζει καλά τα μέρη ζήτησε την βοήθεια στις οποίες οι διοργανωτές τους έδωσαν ένα ντοσιέ με την διαπίστευση τους και μια επιστολή για την πρώτη δοκιμασία το Σάββατο.

Κατάταξη διαγωνισμού χορού

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 04-05-2012:

Σύμφωνα με την επιστολή οι ομάδες έπρεπε το Σάββατο να παραλάβουν μια εφημερίδα από την Αρχή του τόπου δηλαδή το Δημαρχείο. Ακολούθως τους ζητούσαν να κατευθυνθούν σε ένα παρκάκι στην εθνική οδό στο ύψος του Πανόρμου, όπου τους περίμεναν οι διοργανωτές για να δείξουν το εθελοντικό τους πνεύμα καθαρίζοντας τον τόπο, δεντροφυτεύοντας και βάφοντας την στάση. Από εκεί ενημερώθηκαν όλοι για την έναρξη του παιχνιδιού στις 08.30 το πρωί της Κυριακής.

Το παιχνίδι της Κυριακής:

  1. Έτσι λοιπόν το πρωινό της Κυριακής με βάση τους πόντους και την κατάταξη που είχαν παραλάμβαναν την πρώτη σελίδα της διαθήκης του Μανούσου Κουρουπάκη, αλλά και τον πρώτο γρίφο, ένα χάρτη του Περάματος που τους έστελνε στο πατρικό της Μάρτυρος Παρασκευής.

2.Με ένα ΦΕΚ της 29-03-1963 όπου ανακοίνωνε την αλλαγή του 1ου Δημοτικού Σχολείου από 2θέσιο σε 3θέσιο. Εκεί έβρισκαν το ταμπελάκι με την φράση << μετέδιδε το κυνηγετικό πνεύμα>>.

3.Ένα παζλ η λύση του οποίου μας παρέπεμπε στην Πηγή Κυριακέλι έξω από το χωριό Ορθές, παραλαμβάνοντας επίσης από εκεί τον επόμενο γρίφο.

4.Στην πηγή Κυριακέλι δίνονταν ένα στεφάνι που η κορδέλα του έγραφε να κατατεθεί στο κοντινότερο μνημείο. Οι ομάδες κατάθεταν το στεφάνι τους στο μνημείο του αγωνιστή Παπαδάκη στον Ορθέ και από κει έπαιρναν τον επόμενο γρίφο.

5.Με μια καρτποστάλ στα Γερμανικά κατευθύνονταν στην Μονή Καρακάλου όπου ήταν ένα από τα πρώτα σχολεία στην επαρχία Μυλοποτάμου, καταθέτοντας στον Άγιο 100 δραχμές.

6.Από την μονή Καρακάλου έπαιρναν τον επόμενο γρίφο μια εικόνα ενός σχολείου, τους παρέπεμπε στον Ιερό ναό της Παναγίας της Υπαπαντής  στην Λαγκά, όπου αναγράφεται η φράση <<κυρία των αγγέλων>> πάνω σε μια εικόνα.

7.Με μια φώτο ενός παλιού αυτοκινήτου βρίσκαμε την φράση << Υπόμεινε, επέμενε, πειθάρχου σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.

8.Μια κατασκευή από μέταλλο, ξύλο και περτσίνια και ένα χαρτάκι που έγραφε μόνοι στα Ρώσικα, κατευθυνόμασταν στην Γέφυρα του Περάματος όπου οι Ρώσοι την κατασκεύασαν μόνο με αυτά τα υλικά.

9.Ένα φύλλο της Κρητικής Επιθεώρησης του 1999, ένα άρθρο για τον πολιτισμό στο Περού, έστελνε τις ομάδες στην Πετραδού, μετά το χωριό Κρασούνας, να δουν τα καλλιτεχνήματα των ντόπιων και να παραλάβουν από εκεί τον επόμενο γρίφο. 

10.Με ένα πίνακα  ενός τυριού με καρφί στο κέντρο του και την υπογραφή Χ. Χρηστίδης οι ομάδες πήγαιναν στο τυροκομείο του Κορφή στα Αβδελά. 

11.Με ένα σκίτσο και την φράση είμαστε και σήμερα πάλι εδώ Κυριακή 5 Φεβρουαρίου περνούσαμε από το Στούντιο του ΤΑΛΩΣ FM.

12.Μας δόθηκε ένα αρκτικόλεξο με το σκίτσο ενός νερόμυλου. Η λέξη που σχηματίζονταν ήταν ΚΑΤΣΙΡΙΔΗΣ στέλνοντας τις ομάδες στον Γεροπόταμο προς τον νερόμυλο του Κατσιρίδη.

13.Από τον παλιό Νερόμυλο οι ομάδες λάμβαναν τον επόμενο γρίφο μια πήλινη στάμνα με ένα τιμοκατάλογο ενός γλυκού χαμάμ. Οι ομάδες έπρεπε να κατευθυνθούν προς το Ρουμελί [Ρους Μέλι] στο παλιό χαμάμ.

14.Με ένα σχέδιο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και σύμφωνα με το κείμενο κατέληγαν στην καφετέρια Βίντσι στο Πάνορμο.

15.Με μια βασκανία που αναφέρονταν στον Άγιο Κυπριανό η ομάδες έπρεπε να κατευθυνθούν στον Εξάντη στην εκκλησία του Αγίου.

16.Με μια περιγραφή της διαδικασίας παραγωγής ασβέστη είχε σαν κατάληξη τα ασβεστοκάμινα που λειτουργούσαν παλιότερα στο ίδιο χωριό με αποτέλεσμα να ξαναγυρίζουμε στον Εξάντη.

17.Από τον Εξάντη αφού θα τους μουτζούρωναν θα παραλάβουν τον επόμενο γρίφο την εικόνα ενός καρβουκάμινου.  Η νέα κατάληξη των κυνηγών ήταν το χωριό της Αγιάς που φημίζεται για τα καμίνια κάρβουνου.

18.Στην Αγιά οι διοργανωτές μουτζούρωναν τους κυνηγούς και τους ‘έστελναν στο Δημαρχείο για το επόμενο μήνυμα. Αυτός περιείχε ένα χάρτη του Μυλοποτάμου με τρεις ερωτήσεις από τις οποίες προέκυπταν κάποια υψόμετρα τριών υψωμάτων της περιφέρειας.

Στη συνέχεια βάζοντας την διαφάνεια όπου είχε αριθμούς πάνω στον κάναβο με τα γράμματα, συνέθεταν τα τέσσερα χωριά Πασαλίτες, Μελισσουργάκι, Καλανδαρέ και Καλαμά, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άγιο Στέφανο να βρίσκεται στην μέση. Εκεί έπρεπα να κατευθυνθούν και να παραλάβουν την 6η σελίδα της διαθήκης με την ένατη φράση: <<Φάγετε και πιείτε καλώς>>, και να επιστρέψουν στο Δημαρχείο.

19.Γρίφος Θησαυρού: Από το Δημαρχείο οι ομάδες έπαιρναν την 7η σελίδα της διαθήκης και τον 19ο τελικό γρίφο, με την κάτοψη του χωριού Μαργαρίτες και τέσσερα σημεία με σημαιάκια.

Έπρεπε να πάνε στις Μαργαρίτες να βρουν τα σημαιάκια που είχαν κάποια σχήματα. Συλλέγοντας όλα τα σχήματα , βάζοντας τα στην σειρά και κάνοντας την αποκωδικοποίηση σύμφωνα με τον κώδικα Ντα Βίντσι, έβρισκαν την δέκατη φράση << Ευ αγωνίζεσθαι>>.

Στο σημείο αυτό έπρεπε να έρθουν στο Δημαρχείο με όλη την διαθήκη με τις 10 φράσεις γραμμένες στο τέλος της 10ης σελίδας, να κολλήσουν το χαρτόσημο που ήταν κρυμμένο στον ντοσιέ, που είχαν και μετά την σφράγιση του να τις ανακοινώσουν.

Πρώτοι ολοκλήρωσαν αυτή την διαδικασία η ομάδα των Θαλασσοβρεγμένων από το Πάνορμο. Στο Δημαρχείο τους περίμεναν οι διοργανωτές με τον θησαυρό, που ήταν ένα μπαούλο που περιείχε μια πήλινη πλάκα σε σχήμα βιβλίου και είχε χαραγμένο επάνω της το δεκάλογο του άξιου κυνηγού με τις δέκα φράσεις του παιχνιδιού.

Πρώτοι ολοκλήρωσαν αυτή την διαδικασία η ομάδα των Θαλασσοβρεγμένων από το Πάνορμο, σημειώνοντας παράλληλα την πρώτη τους επιτυχία στο θεσμό και αναλαμβάνοντας το βάρος της επόμενης διοργάνωσης. Ραντεβού πια του χρόνου με το παιχνίδι των παιδιών του Πανόρμου.

Πηγές  πληροφοριών-βιβλιογραφία:

  1. Εφημερίδα Ρέθεμνος 11-02-2012, Αθηνά Ε. Πετρακάκη
  2. Εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση 07-02-2012
  3. Αρχείο ομάδας Boudalia
  4. Αρχείο ομάδας Στραβά Κουλούκια
Κοινοποιήστε και δείξτε μας την αγάπη σας: