6ο Κυνήγι Θησαυρού 2008 – Μαργαρίτης Κρύσταλλος

Διοργανώτρια ομάδα: Boudalia

Νικήτρια ομάδα: Χουμεριανοί Ιχνηλάτες

Ο Μαργαρίτης Κρύσταλλος

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο κυνήγι θησαυρού που οργάνωσαν τα Boudalia από τις Μαργαρίτες. Οι Χουμεριανοί Ιχνηλάτες αποδείχτηκαν γρηγορότεροι και ικανότεροι ανακαλύπτοντας το θησαυρό << κρύσταλλο>> ύστερα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία αναμέτρησης.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η μέρα διεξαγωγής του που ήταν η 17η Φεβρουαρίου άλλαξε και το παιχνίδι διεξήχθη στις 24 του μηνός. Παράλληλα την ίδια μέρα διεξάγονταν και στο Ρέθυμνο το αντίστοιχο παιχνίδι πράγμα που έθεσε σε πολλούς κυνηγούς το δίλλημα σε ποιο παιχνίδι θα συμμετάσχουν. Η αλλαγή αυτή ανάγκασε την ομάδα των Τσαχπινομπιρπιλιάρηδων να μην συμμετάσχει αφού στα Αγγελιανά είχαν προγραμματιστεί άλλες εκδηλώσεις.

Τα πρώτα στοιχεία για το παιχνίδι δόθηκαν στο χορό της Παρασκευής στο κέντρο Μέγαρο στο Ρέθυμνο. Οι ομάδες διασκέδασαν και έπαιξαν παράλληλα τέσσερα παιχνίδια. Το παιχνίδι συνεχίστηκε το Σάββατο στις Μαργαρίτες όπου οι ομάδες αγωνίστηκαν στο άπλωμα της μπουγάδας και στο παιχνίδι μπαλόνια σε πισίνα. Οι ομάδες που νίκησαν πήραν μια μικρή βοήθεια που αφορούσε την ώρα έναρξης του παιχνιδιού την Κυριακή.

Το παιχνίδι της Κυριακής: 

 • To πρωί της Κυριακής η πρόεδρος των διοργανωτών κήρυξε την έναρξη του παιχνιδιού με την είδηση ότι κλάπηκε ο Μαργαρίτης Κρύσταλλος. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και οι ομάδες κλήθηκαν να βοηθήσουν στην ανακάλυψη του, ξεκινώντας από μια ανώνυμη επιστολή βοήθειας και μετά ακολούθησε ο πρώτος γρίφος.
 • Με μια αναλυτική συνταγή υλικών και ποσοτήτων ο γνωστός σεφ Τσικνογιώργης μας αποκάλυπτε τα μυστικά της παρασκευής μιας Φανουρόπιτας, στέλνοντας τις ομάδες στον Άγιο Φανούριο για το τάμα τους. Την  γευστικότατη αυτή συνταγή μπορείτε να την υλοποιήσετε και στο σπίτι σας…
 • Μια ουρολογική εξέταση και οι αναλύσεις που την συνοδεύουν με τις τιμές 11, 15, 15 [λίπασμα για τα ελαιόδεντρα] προσδιόριζαν την επόμενη στάση μας στις χημικές αναλύσεις της Ένωσης. Ρε που έχει φθάσει η τεχνολογία…
 • Μια ακολουθία συμβόλων με διάφορα χρώματα που μόνο και να κοιτάξεις ζαλιζόσουνα, με την προσθήκη του νούμερο 49 έστελνε τις ομάδες στο γήπεδο του Περάματος.
 • Ένας προαγωγικός τίτλος του δημοτικού με άριστα 10  μετέφερε τις ομάδες στο Super market Άριστα, που ήταν και ένας από τους χορηγούς του παιχνιδιού.
 • Με δύο φωτογραφίες, η πρώτη ενός σπηλαιολόγου και η δεύτερη της ομάδας των διοργανωτών , με κλειδί το γράμμα Μ στα δεξιά της φώτο, έστελνε τις ομάδες στο παρκάκι στο δρόμο προς το Μελιδόνι.
 • Ακολουθούσε το τετράγωνο του Καίσαρα μιας μέθοδος αποκρυπτογράφησης που μόνο εύκολη δεν την κάνεις, παρέπεμπε τις ομάδες στο παλιό κατάστημα Αισθήσεις.
 • Στο γρίφο αυτό το χάρτη συνόδευε ένα κείμενο που κατεύθυνε τις ομάδες στην διασταύρωση για Μαργαρίτες. Στο σημείο που φαίνονται οι δυο σταυροί υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε  ταβέρνα <<Δισταύρι>> και είχε τηλέφωνο κρατήσεων, στο οποίο έπρεπε να επικοινωνήσουν οι ομάδες για να συνεχίσουν.
 • Στον γρίφο αυτό δόθηκε μια φώτο σε σχήμα όστρακου που έμοιαζε με κλιμακοστάσιο, με ανάλογη … μέτρηση κλίμακας στα ιταλικά.  Οι ομάδες έπρεπε να ανακαλύψουν το σημείο με τις όμοιες έξι σκάλες στην έξοδο του Περάματος, στον δρόμο προς το Χουμέρι.
 • Μια μαθηματική ακολουθία σε πλαίσιο πινακίδας με την επισήμανση << ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ>>,  έστελνε τους κυνηγούς στα όρια του τότε δήμου Γεροποτάμου προς Ανώγεια [σε αντίστοιχη πινακίδα].
 • Μια αφίσα από το παραμύθι ο Μικρός Πρίγκιπας ο οποίος όμως φορούσε γυαλιά και μετρούσε τα αστέρια παρέπεμπε σε κατάστημα οπτικών στο Πέραμα.
 • Ένα απόσπασμα από τον βίο της Αγίας Μαρίνας οδηγούσε τις ομάδες στην ομώνυμη εκκλησία.
 • Από τα γράμματα του Αγγλικού αλφαβήτου που μας δίνονταν έλειπε το γράμμα L είχε σαν τελικό προορισμό Σχολή οδηγών Πάγκαλος  του Περάματος.
 • Μια απεικόνιση της μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου σε διάφορες παραλλαγές της, έστελνε τις ομάδες σε ζαχαροπλαστείο του Περάματος με το ίδιο όνομα.
 • Με ένα ακόμα βίο αγίου που μας δόθηκε καταλήγαμε στον Προφήτη Ζαχαρία στα Αγγελιανά.
 • Ο προτελευταίος γρίφος του παιχνιδιού είχε να κάνει με τα χρώματα της Ίριδας και με μια χαρτοκοπτική. Οι ομάδες έπρεπε να τοποθετήσουν τα χρώματα που μάζευαν όλη την ημέρα στη σωστή σειρά. Όσοι το έκαναν  αυτό πήραν και το γρίφο του θησαυρού.
 • Γρίφος θησαυρού:  O τελικός γρίφος έδειχνε με ακρίβεια το σημείο του θησαυρού, αφού πρώτα οι ομάδες τοποθετούσαν τα χρώματα και την διαφάνεια που έδινε το σωστό κωδικό για το ξεκλείδωμα του λουκέτου. Ο θησαυρός κρύσταλλος βρίσκονταν κλειδωμένος στο υπόγειο του ανοικτού θεάτρου, μέσα σε ένα κασελάκι. Οι Χουμεριανοί Ιχνηλάτες τον τοποθέτησαν πάνω στην βάση του και αμέσως φωτίστηκε. Οι νικητές πανηγύρισαν ξέφρενα την ανεύρεση του αφού τα δύο πρώτα χρόνια καταλάμβαναν την δεύτερη θέση, φθάνοντας στην πηγή δυο φορές χωρίς να ποιον νερό. Επιτέλους ήρθε και η δικαίωση και έτσι όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου με διοργανωτές την ομάδα από το Χουμέρι.

Πηγές πληροφοριών – Βιβλιογραφία

1.        Εφημερίδα Ρέθεμνος 01-03-2008, Αθηνά Ε. Πετρακάκη

2.        Εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση 26-02-2008

3.        Αρχείο ομάδας Boudalia

4.        Αρχείο ομάδας Στραβά Κουλούκια

Κοινοποιήστε και δείξτε μας την αγάπη σας: