5ο Κυνήγι Θησαυρού 2007 – Αντώνης και Μάνια. Ο θρύλος του δακτυλιδιού.

Διοργανώτρια ομάδα: Τρέχα Γύρευε

Νικήτρια ομάδα: Boudalia

Αντώνης και Μάνια. Ο θρύλος του δακτυλιδιού.

Με τα Boudalia να πανηγυρίζουν ξέφρενα την πρώτη τους επιτυχία στο θεσμό ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28-01-2007 το 5ο κυνήγι θησαυρού που διοργάνωσε η ομάδα των Τρέχα Γύρευε.

 Ήταν ένα παιχνίδι απαιτητικό και ευρηματικό που δυσκόλεψε αφάνταστα τις 15 ομάδες που συμμετείχαν με 1500 κυνηγούς, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη της διοργάνωσης. Η ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, του Αντώνη και της Μάνιας ήταν το θέμα για τις ομάδες .

Το ζευγάρι μας είχε μεγαλώσει στο Πέραμα. Η Μάνια μια πλούσια κόρη ερωτεύεται τον Αντώνη που είναι γιος του κηπουρού στο σπίτι της οικογένειας της. Μαθαίνοντας για την σχέση της ο πατέρας της την στέλνει στο Παρίσι για σπουδές. Ο Αντώνης μόνος πια μπαρκάρει στα καράβια και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μετά από χρόνια με την βοήθεια του φίλου του καπετάνιου Στέφανου το ζευγάρι επανασυνδέεται και παντρεύονται κρυφά. Έρχονται στο Ρέθυμνο όπου ο γαμπρός πέφτει θύμα απαγωγής από αγνώστους.

 Τα πρώτα στοιχεία για το παιχνίδι οι ομάδες τα είχαν παραλάβει στο χορό του παιχνιδιού που έγινε την Τετάρτη 24-01-2007. στο κέντρο Μέγαρο στο Ρέθυμνο. Με παρουσιαστή της βραδιάς το γνωστό ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή και τον Στέλιο Μπικάκη στην μουσική επιμέλεια οι τυχεροί 2000 και πλέον  θησαυροκυνηγοί έζησαν μοναδικές στιγμές.

 Από εκεί δόθηκε το επόμενο ραντεβού με τους διοργανωτές το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λύκειο Περάματος. Μετά από αγωνίσματα και την λύση δύο γρίφων έπαιρναν την ιστορία του παιχνιδιού για να ξεκινήσουν την Κυριακή.

Το παιχνίδι της Κυριακής:

 • Η έναρξη του παιχνιδιού είχε δοθεί την προηγούμενη ημέρα από τρία sudoku που έπρεπε να λυθούν για να δώσουν τα νούμερα με το κατάλληλο μαρκάρισμα την ώρα 8.46. Στο Δημαρχείο λοιπόν το πρωί δόθηκε ανάλογα με τον χρόνο τους το Σάββατο με την σειρά που είχαν λάβει μια κούπα με ελληνικό καφέ και ένα κουλούρι. Παράλληλα πήραν ένα DVD με οδηγίες για το παιχνίδι και ένα κομμάτι παζλ το οποίο είχε γραμμένο ένα αριθμό με διαφορετικό από αυτόν του γρίφου που έπαιζαν.

DVD Οδηγιών παιχνιδιού

 • Η λύση του πρώτου γρίφου παρέπεμπε  στο πρώην καφεκοπτείο Τζιρίτα νυν φούρνος Δαφνομήλη στο κέντρο του Περάματος και δυσκόλεψε αρκετά τις ομάδες.
 • Ο δεύτερος γρίφος περιλάμβανε φωτογραφίες ανθρώπων και ζώων, με βγαλμένη τη γλώσσα. Μαζί με το φάκελο δίνονταν και λίγα φουντούνια. Η κυνηγοί κατέληγαν στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών Φουντουλάκη στο Πέραμα.
 • Ο τρίτος γρίφος μας αποκάλυπτε μυστικά για το καλύτερο σκηνικό ενσταντανέ και μας  οδηγούσε σε ένα φωτογράφο που χρησιμοποιούσε τρίποδο. Η λύση ήταν ο φωτογράφος Τζανής στου Λαγού το Χάνι στο Πέραμα.
 • Ο επόμενος γρίφος μιλούσε για ένα σκοτεινό και υγρό μέρος από το παρελθόν όπου μπορούσε να κρύβεται ο Αντώνης. Παράλληλα ρωτούσε αν πεινάει κι αν διψάει. Η λύση ήταν το παλιό κέντρο συνεστιάσεων και εκδηλώσεων Σπηλιά στο Πέραμα.
 • Μια φωτογραφία ενός κίονα και ένα σταυρόλεξο χωρίς λέξεις αλλά σκόρπια γράμματα που σχημάτιζαν την λέξη απέναντι. Η λύση ήταν απέναντι από ένα εικονοστάσι στον δρόμο προς το Πάνορμο.
 • Μια φωτογραφία πέτρινης ταμπέλας με σκαλιστά γράμματα που υπάρχει στον χώρο των ζωοτροφών της Ένωσης. Η λύση ήταν στην παλιά Εθνική οδό από Πέραμα προς Αγγελιανά στις αποθήκες της ΕΑΣΜ.
 • Ο γρίφος αυτός ζητούσε από τις ομάδες να μαζέψουν κάποιες λέξεις από την ιστορία, να τις βάλουν στο κρυπτόλεξο και με τα γράμματα που έμεναν να γράψουν μια φράση. Η φράση ήταν << ψηλά τα χέρια>> και με λέξεις κλειδιά όπως εκεί που βράζει η γη, λίγο ποιο πέρα, αναφέρονταν στο γεγονός της ληστείας της Αγροτικής τράπεζας. Λίγο ποιο δίπλα είναι το βενζινάδικο του Μ. Μαυρομάτη όπου βράζει η γη λόγω των υπόγειων δεξαμενών καυσίμων.
 • Με τον κώδικα Μορς αποκρυπτογραφούσαμε τα σήματα προέκυπτε ο τηλεφωνικός αριθμός 23075. Η λύση ήταν το Κέντρο Υγείας Περάματος.
 • Μια περιγραφή για το δυνατό Στέφανο, που αν και ορφανός έκανε άθλους με την ανδρεία του. Οι ομάδες κατέληγαν στα τσιμέντα του Ορφανού στο Πέραμα.
 • Ένα μουσικό CDπου περιείχε δύο τμήματα: το τραγούδι στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ και απόσπασμα από την ελληνική ταινία χτυποκάρδια στα θρανία όπου ο Γιώργος Κωνσταντίνου παραγγέλνει πολύ περιγραφικά ένα προφιτερόλ στο σερβιτόρο. Οι κυνηγοί πήγαιναν στην παλιά ντίσκο στο Πέραμα, σημερινό ζαχαροπλαστείο Διεθνές του Ν. Αντωνάκη με σπεσιαλιτέ το προφιτερόλ.
 • Με μια αναφορά στην κλινική κατάσταση της Μάνιας με φράσεις κλειδιά  εσύ που όλους τους βοηθάς  και γιάτρεμα ψυχής είχε κατάληξη τον Άγιο Παντελεήμονα που ήταν γιατρός.
 • Μια αγγελία ενοικίασης σπιτιού μιλούσε για το νοικιασμένο σπίτι των νεόνυμφων που θα έπρεπα να ξενοικιαστή αν ο Αντώνης δεν γυρνούσε ποτέ. Η αγγελία υπογράφονταν Τ.Γ. Αναλύοντας την αγγελία οδηγούμασταν στην οικία του Αντώνη Μαθιουδάκη στον περιφερειακό δρόμο στο Πέραμα.
 • Δόθηκε ένα σκίτσο πρέφας με κυκλωμένα τα καπίκια της. Η λέξη παιδάκια που είχε πάνω ήταν διαγραμμένα τα γράμματα κ-ι-α. Η λύση του μυστηρίου ήταν στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Περάματος. Στο σημείο αυτό λόγω του προχωρημένου της ώρας δόθηκαν οι λύσεις των επόμενων γρίφων που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στην συνέχεια.
 • Δόθηκε λυμένος.
 • Δόθηκε λυμένος.
 •  Γρίφος θησαυρού: Ο φάκελος με τον αριθμό 20 περιείχε το πρώτο τμήμα του γρίφου του θησαυρού. Ο Αντώνης λοιπόν γύρισε. Η ανατροπή στην ιστορία ήταν ότι ποια οι ομάδες δεν αναζητούσαν τον γαμπρό αλλά κάτι που άφησε στον τόπο της απαγωγής για την νύφη. Ο Αντώνης έπεσε θύμα απαγωγής κατά λάθος καθώς ο πραγματικός στόχος ήταν ο Στέφανος λόγω μιας παλιάς βεντέτας στην Μάνη.

Οι ομάδες πλέον έπρεπε να ακολουθήσουν τα εξωτερικά σημάδια και βάζοντας στην σωστή σειρά να τα συνδέσουν με τα αποτελέσματα.

Μαζί με τον τελικό γρίφο δινόταν και ένα κομμάτι ύφασμα για κέντημα με την αρχή του κεντημένη από τους διοργανωτές. Έπρεπε να κεντήσουν σωστά την διαδρομή και παραδίδοντας την λάμβαναν τον δεύτερο μέρος του γρίφου του θησαυρού.

Αυτός είχε το απολυτήριο του Αγίου Φανουρίου και μια πληροφορία για το στρατιωτικό του Αντώνη το οποίο είχε γίνει στην Ρόδο. Ο γρίφος οδηγούσε στον Ιερό ναό του Αγίου Φανουρίου στο Πέραμα . Από την είσοδο του ναού έπρεπε να μετρηθεί ανά βελονιά στο πανί και ένα μέτρο οδηγούσε στο σημείο όπου ο Αντώνης είχε θάψει το δακτυλίδι για την Μάνια.

Το δακτυλίδι το βρήκαν τα Boudalia και βέβαια εκτός της πρώτης τους νίκης στο θεσμό ανέλαβαν την ευθύνη να οργανώσουν Το 6ο κυνήγι το επόμενο έτος.

Πηγές πληροφόρησης-βιβλιογραφία

1.Εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση 30-01-2007, Μανούσος Κλάδος.

2.Αρχείο ομάδας Τρέχα Γύρευε

3.Αρχείο ομάδας Στραβά Κουλούκια

Κοινοποιήστε και δείξτε μας την αγάπη σας: