9ο Κυνήγι Θησαυρού 2011 – Tsaxpinis Lines: Ο βασικός μέτοχος

Διοργανώτρια ομάδα : Τσαχπινομπιρπιλιάρηδες

Νικήτρια ομάδα: Boudalia

Tsaxpinis Lines: Ο βασικός μέτοχος

Ένα τριήμερο παιχνίδι που οργάνωσε η ομάδα των Τσαχπινομπιρπιλιάρηδων από τα Αγγελιανά με θέμα την ίδρυση μιας Ναυτιλιακής εταιρείας,  είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν οι ομάδες στις 11-13 Φεβρουαρίου 2011. Επρόκειτο για ένα καθαρά οικονομικό παιχνίδι που σκοπό είχε να θίξει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχόλησε στο παρελθόν και εξακολουθεί να ταλανίζει ακόμα τον τόπο μας, την ακτοπλοϊκή του σύνδεση.

Η εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού είχε θέμα την ίδρυση της εταιρείας με διακριτικό τίτλο Tsaxpinis Lines και την προσπάθεια των ομάδων να καταφέρουν να κερδίσουν τον τίτλο του βασικού μετόχου της εταιρείας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μέρες πριν από το διαδίκτυο με την ανάρτηση γρίφων που οι ομάδες κλήθηκαν να απαντήσουν.

Η συνέχεια δόθηκε στο χορό της  Παρασκευής 11-02 στο κέντρο Σάλα κοντά στο Πάνορμο. Κατά την διάρκεια της βραδιάς και ενώ ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής εταιρείας ήταν έτοιμος να ανακοινώσει το βασικό μέτοχο με βάση την μέχρι τότε απόδοση των ομάδων από τους ηλεκτρονικούς γρίφους, τα φώτα έσβησαν και άγνωστα συμφέροντα τον απήγαγαν ζητώντας από τους μετόχους ως λύτρα το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών τους. Οι ομάδες ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των συμφερόντων και για να πάρουν πίσω τον πρόεδρο της Ναυτιλιακής έδωσαν στους εκπροσώπους του τραπεζίτη που ήταν και ο εγκέφαλος της απαγωγής το Σάββατο το μεσημέρι στην εκβολή του Γεροποτάμου τα λύτρα που είχαν ζητηθεί.

Οι μέτοχοι μπορεί να είχαν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου τους, είχαν όμως όλη την Κυριακή, [βασικό παιχνίδι] να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας νικώντας τον τραπεζίτη και τα συμφέροντα, αφού με κάθε γρίφο που έλυναν, ανακτούσαν όλο και περισσότερες μετοχές.

Καινοτομία στο παιχνίδι ήταν η εισχώρηση του κακού τραπεζίτη στα μυστικά της εταιρείας πουλώντας βοήθειες σε όλο το παιχνίδι προς τις ομάδες παίρνοντας ως αντίτιμο μετοχές στην προσπάθεια του να τις εμποδίσει να συμπληρώσουν το χαρτοφυλάκιο τους και να αγοράσουν στο τέλος του παιχνιδιού το γρίφο του θησαυρού.

Το παιχνίδι της Κυριακής:

  • Ένα φωτομοντάζ με το καράβι Αρκάδι και ένα παιδάκι στην αποβάθρα με μια μπάλα ποδοσφαίρου μας παρέπεμπε στο ποδοσφαιρικό σωματείο Αρκάδι των Αγγελιανών και στο γήπεδο του χωριού.
  • Μια λεζάντα για χαμένα και ευρεθέντα με αγάπη  μας οδηγούσε στον Άγιο που μας φανερώνει αυτό που του ζητάμε, εν ολίγοις όλοι θα ήθελαν τον θησαυρό, αλλά προς το παρόν να περιοριστούν μόνο στην επίσκεψη στην ομώνυμη εκκλησία στον Ορθέ.
  • Στις ομάδες δόθηκε μια ανδρική παντόφλα. Αν και γενικά οι παντόφλες όπως όλα τα υποδήματα πάνε ζευγάρι, η λύση ήταν στο τυροκομείο στο Μελιδόνι που εργάζεται ο Γιώργος Στεφανάκης γνωστός με το παρατσούκλι ως Παντόφλας.
  • Μια περιγραφή για μια φωνή από την εποχή της Ενετοκρατίας που καλούσε το λαό να αφήσει τις αγροτικές του ασχολίες και να πάει προφανώς στην εκκλησία, οδηγούμασταν στην ενετική καμπάνα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Χουμέρι.
  • Μια ενημέρωση για ένα νέο βιντεοπαιχνίδι για παιδιά 5-15 ετών από τις εκδόσεις Αλέξανδρος, με την μορφή του Οδυσσέα Ανδρούτσου είχε σαν κατάληξη την παιδική χαρά στου Αλεξάνδρου το Χάνι.
  • Μια φωτογραφία ενός καραβιού που έχει γύρει μπαταρισμένο με την σημείωση δύσκολες εποχές για καραβοκύρηδες, είχε σαν λύση τον παλιό πλοιοκτήτη Ψαροκόλυβο στο Πέραμα.
  • Μια καταχώρηση αγγελίας  ζήτησης προσωπικού  για την επάνδρωση του πλοίου της εταιρείας Tsaxpinis Lines με ζητούμενα την προϋπηρεσία και την επαγγελματική κατάρτιση, μας οδηγούσε στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης [ΚΕΚ] στο Πέραμα.
  • Ένα σκίτσο με ένα καραβάκι με ονομασία MARGARET με σημειωμένα στοιχεία της ρότας του κατέληγε στο γήπεδο μπάσκετ των Μαργαριτών.
  • Μια περιγραφή σε μια νέα κυκλοφορία βιβλίου με θέμα το ανθρωποειδές της Κρήτης και το καρφί της ζωής, μας παρέπεμπε στο μυθικό γίγαντα της Κρήτης Τάλω και στον συνώνυμο ΤΑΛΩΣ FM στο Πέραμα.
  • .Ένα σκίτσο με ένα τυφλό που διασχίζει τον δρόμο με την βοήθεια μπαστουνιού και την επισήμανση Εναποθέτω πάσαν ελπίδα, είχε σαν κατάληξη τον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας των ματιών και κάθε αναπηρίας στον Αχλαδέ.
  • Μια φώτο ενός Αγίου Βασίλη [ Santa Claus] οδηγούμασταν  από την ονομασία στον Άγιο Νικόλαο στο Πέραμα.
  • Μια φωτογραφία πινακίδας για 1000 γυναίκες [Mille Done] μας πήγαινε σε μια πινακίδα στο δρόμο προς το  Μελιδόνι, καθώς η ονομασία της επιγραφής αποτελείται από συνθετικά της ονομασίας του χωριού.
  • Με ένα CD με το τραγούδι στου Όθωνα τα χρόνια καταλήγαμε στο παλιό ζαχαροπλαστείο του Όθωνα στο Πέραμα.
  • Ένα σκίτσο του ήρωα του Αρκαδίου Εμμανουήλ Παχλά έστελνε τους κυνηγούς στο Σούπερ Μάρκετ Παχλάς στο Πέραμα.

Γρίφος Θησαυρού: Στο σημείο αυτό οι ομάδες έπαιρναν ένα CD με το παιδικό τραγούδι <<ήταν ένα μικρό καράβι>> και μια σελίδα με οδηγίες αλλά και γράμματα που θα αποκάλυπταν το μεγάλο μυστικό. Παίρνοντας την σελίδα και μετασχηματίζοντας της σε ένα μικρό χάρτινο καραβάκι από αυτά που φτιάχναμε παιδιά μπορούσαμε να διαβάσουμε στο κέντρο του την λέξη ΠΕΡΔΙΚΟΠΟΥΛΑ. Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος στο εικονοστάσι της Παναγίας της Περδικοπούλας στα Αγγελιανά. 

Μεγάλοι νικητές τα Boudalia ξανά κάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά back to back στο παιχνίδι. Στο σημείο του θησαυρού βρήκαν μια αναμνηστική πλακέτα που συνοδεύονταν συμβολικά από μια μετοχή της Ναυτιλιακής εταιρείας Cretan Lines με την ευχή να λήξει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του τόπου μας.

Ο τραπεζίτης βλέποντας πως χάνει τον έλεγχο της εταιρείας με την λήξη του παιχνιδιού βγήκε έξω και πέταξε στον αέρα, όλες τις μετοχές του που είχε πάρει από τις ομάδες κατά την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να κρατήσει τον έλεγχο της εταιρείας, που πήρε με αθέμιτο τρόπο.

Η διοργάνωση πλέον πάλι στις Μαργαρίτες που καλούνται του χρόνου να σηκώσουν το βάρος της επόμενης διοργάνωσης.

Πηγές πληροφοριών-Βιβλιογραφία:

  1. Εφημερίδα Ρέθεμνος 19-02-2011, Αθηνά Ε. Πετρακάκη
  2. Εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση 15-02-2011
  3. Αρχείο ομάδας Τσαχπινομπιρπιλιάρηδες
  4. Αρχείο ομάδας Στραβά Κουλούκια
Κοινοποιήστε και δείξτε μας την αγάπη σας: